Dark
Light

Oud-minister Jaap Boersma (82) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Oud-minister Jaap Boersma is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden. Zijn biograaf, Jeroen Terlingen, heeft dat bekendgemaakt.

Boersma was vakbondsman bij het CNV en vervolgens vanaf 1964 Kamerlid voor de Anti-Revolutionaire Partij (ARP). Vooral bekend werd hij als minister van Sociale Zaken. Dit was hij zowel in twee kabinetten-Biesheuvel (1971-1973) en in het kabinet Den Uyl (1973-1977). Na zijn ministerschap zat hij nog enige tijd in de Tweede Kamer voor het CDA. In 1978 stapte hij op. Na tien jaar partijloos te zijn geweest werd hij lid van de PvdA. Die partij verliet hij na enige tijd ook weer. Na zijn politieke carrière werd Boersma actief in het bedrijfsleven. Hij was onder meer tien jaar directeur van de Gemeentelijke Stadsreiniging Amsterdam.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×