Oud-minister Jaap Boersma (82) overleden

Binnenhof
Oud-minister Jaap Boersma is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden. Zijn biograaf, Jeroen Terlingen, heeft dat bekendgemaakt.

Boersma was vakbondsman bij het CNV en vervolgens vanaf 1964 Kamerlid voor de Anti-Revolutionaire Partij (ARP). Vooral bekend werd hij als minister van Sociale Zaken. Dit was hij zowel in twee kabinetten-Biesheuvel (1971-1973) en in het kabinet Den Uyl (1973-1977).

Na zijn ministerschap zat hij nog enige tijd in de Tweede Kamer voor het CDA.

- advertentie -In 1978 stapte hij op. Na tien jaar partijloos te zijn geweest werd hij lid van de PvdA. Die partij verliet hij na enige tijd ook weer.

Na zijn politieke carrière werd Boersma actief in het bedrijfsleven. Hij was onder meer tien jaar directeur van de Gemeentelijke Stadsreiniging Amsterdam.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: