“Red Nederland van de nazi’s”

Nieuw escape room adventure van Boom Chicago

Vorige week opende in Amsterdam een nieuwe escape room met als thema de Tweede Wereldoorlog. In een multi-room adventure worden de deelnemers geacht na een tijdreis het Verzet te hulp te schieten en te voorkomen dat ons land een provincie van het Derde Rijk wordt.

Escape rooms zijn een populair uitje geworden. In veel steden zijn ze tegenwoordig te vinden. Misschien vraagt u zich toch af: wat is een escape room? Een escape room is een kamer waarin u met een aantal metgezellen wordt opgesloten en waaruit u alleen kunt ontsnappen door een aantal puzzels en raadsels op te lossen. Het vergt dus denkkracht en samenwerking. De thema’s kunnen erg verschillen, van simpelweg uit de kamer moeten ontsnappen tot moordmysteries en dergelijke.

Escape Room WOII (Boom Chicago)
Escape Room WOII (Boom Chicago)

Escape Through Time heeft een verhaallijn rond een historisch thema. Het is bedacht en opgezet door Andrew Moskos en Pep Rosenfeld, oprichters van het Amsterdamse comedy collectief Boom Chicago. De trip begint met een reis in een tijdmachine naar het Amsterdam van de Tweede Wereldoorlog. Daar moet in een kamer in een grachtenpand een kostbaar schilderij worden gestolen om daarmee het verzet tegen de Duitsers te financieren. Zodra het schilderij is gevonden, moet er worden gezocht naar een ontsnappingsmogelijkheid, want de Duitsers bonken op de voordeur. In de volgende kamer moeten er nieuwe raadsels worden opgelost. Uiteindelijk belandt men in de derde en laatste kamer, die zich weer in het heden bevindt en van waaruit men de kans krijgt nog wat zaken uit het verleden recht te zetten.

De puzzels en raadsels worden ondersteund door theatrale en technische trucs die voor een verrassings- of schrikeffect kunnen zorgen. Dat de makers comedians zijn komt sterk naar voren in dit multi-room escape adventure. Het thema is weliswaar historisch, maar het is vooral een humoristisch avontuur. Het is entertainment en de hele puzzeltocht leidt naar een vrij hilarische punchline. Als de deelnemers er niet uitkomen, kan er altijd een beroep worden gedaan op een hulplijn. Iedereen speelt het spel en de verhaallijn dus uit.

- advertentie -
Escape Room WOII (Boom Chicago)
Escape Room WOII (Boom Chicago)

Deelnemers moeten zich eerst in een nader te bepalen café verzamelen, voordat zij naar de geheime locatie van de tijdmachine worden geleid. Het spel is voor groepen van twee tot vijf personen en de doorlooptijd van het hele avontuur is 75 minuten.

~ Edwin Ruis

Meer informatie: www.boomchicago.nl/NL/escape-through-time-nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: