Dark
Light

Regiment ‘Band of Brothers’ opgeheven

Auteur:
1 minuut leestijd
Band of Brothers
Band of Brothers

Band of Brothers
Band of Brothers
Woensdag beëindigden 140 leden van het beroemde Vierde Brigade Combat Team een missie in Afghanistan. Een bijzonder moment, want daarmee zit de laatste missie er voor deze eenheid, die bekend werd door de oorlogsserie Band of Brothers, op.

Het Vierde Brigade Combat Team van de 101e Luchtlandingsdivisie, ook wel bekend als de Currahees, is één van de tien brigades die in 2015 worden opgeheven.


De brigade werd in 1942 opgericht. De verrichtingen van de brigadeleden werden later opgetekend door schrijver Stephen Ambrose. Op zijn boek werd de tiendelige televisieserie Band of Brothers (2001) gebaseerd.

Deze serie van Steven Spielberg en Tom Hanks begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het “Adelaarsnest” van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Band of Brothers werd genomineerd voor maar liefst negentien Emmy Awards.

Trailer van de serie ‘Band of Brothers’:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×