Dark
Light

Studenten organiseren NSB-feestje met Jodensterren

Auteur:
1 minuut leestijd

Jodenster - Foto: CC
Jodenster – Foto: CC
Een Groningse studentenvereniging heeft voor commotie gezorgd door een zogenaamd NSB-feest te organiseren. De zaak kwam in het nieuws nadat de studenten tientallen Jodensterren bestelden bij een bedrijf dat buttons maakt. Het feest is inmiddels afgelast.


De buttons werden besteld bij het bedrijf Classic Buttons. De eigenaar van dat bedrijf, Orion Roos, belde hierna met zijn vader die Joods is. Hij deed vervolgens aangifte bij de politie, meldt het Nieuw Israëlitisch Weekblad.

De studenten kregen een bezoekje van een agent en verklaarden vervolgens dat de actie toch “niet zo grappig en ludiek was” als ze eerder dachten. De letters NSB zouden niet staan voor Nationaal-Socialistische Beweging maar voor Nog Sneller Bezopen. Een van de studenten zou, vanwege de link met de beruchte politieke beweging uit de Tweede Wereldoorlog, het een leuk idee hebben gevonden om Jodensterren in huis te halen.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×