Zestienjarige wint publieksprijs Geschiedenis Online prijs

De zestienjarige Roy Simons heeft de publieksprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2012 gewonnen met zijn website www.mijnbouw.webklik.nl. Op deze website, van virtueel Mijnmuseum De Beukel, staan verhalen, foto’s en films over de geschiedenis van de Zuid-Limburgse mijnbouw.

Shortlist ‘Geschiedenis Online Prijs’ bekend

Het Historisch Nieuwsblad heeft maandag de shortlist van de Geschiedenis Online Prijs 2012 bekendgemaakt. Vijftien websites in drie categorieën maken nog kans op de prijs. De genomineerden zijn gekozen door een vakjury en de sites zijn onderverdeeld in drie categorieën: Musea en Themasites, Archiefdiensten, Verenigingen en Particulieren en Archiefdiensten.

‘Vele Handen’ winnaar Geschiedenis Online Prijs

De Geschiedenis Online Prijs van 2011 is gewonnen door de website Vele Handen.nl van het Stadsarchief Amsterdam. Dat is dinsdagmiddag tijdens een bijeenkomst in het Nationaal Archief in Den Haag bekendgemaakt. De Geschiedenis Online Prijs werd voor de zesde keer gehouden. De prijs is een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad. Enkele weken geleden werd een shortlist bekendgemaakt. Op die