Op zoek naar de beste historische website of app

1 minuut leestijd
Geschiedenis Online Prijs
Geschiedenis Online Prijs

Sinds vandaag kan het publiek weer websites en mobiele apps aanmelden voor de tweejaarlijkse Geschiedenis Online Prijs, een prijs die in het leven is geroepen om online geschiedbeoefening te bevorderen en te belonen.

Geschiedenis Online Prijs
Geschiedenis Online Prijs
De prijs is een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek en De Ree Archiefsystemen. Hij kent twee onderdelen: een publieksprijs en een juryprijs. De jury wordt dit jaar voorgezeten door historicus Ad van Liempt.

Voor de publieksprijs, die de vorige keer werd gewonnen door Historiek, kunnen sinds donderdag websites aangemeld worden. Alle Nederlandse websites en apps die geschiedenis als onderwerp hebben, komen in aanmerking. Bij de vorige editie werden meer dan 275 historische websites aangemeld en brachten ruim 21.000 mensen een geldige stem uit.

De jury nomineert twintig geschiedenisapps of –sites waaruit zij zelf een winnaar kiest. De prijsuitreiking van zowel de jury- als de publieksprijs vindt op donderdagmiddag 16 februari plaats in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Sites en apps aanmelden kan hier
Lees ook: Historiek winnaar van de historische publieksprijs!

×