Dark
Light

Historiek winnaar van de historische publieksprijs!

Auteur:
3 minuten leestijd
Historiek winnaar van de historische publieksprijs!
Historiek winnaar van de historische publieksprijs!

Afgelopen donderdag won Historiek de publieksprijs van de Geschiedenis Online Prijs. Met dank aan u en vele anderen die op ons stemden. Heel erg bedankt!

Geschiedenis Online Prijs
Geschiedenis Online Prijs
Nog voor de verkiezing officieel was geopend, had al een flink aantal bezoekers op Historiek gestemd voor de Geschiedenis Online Prijs. Het motiveerde ons om eens te kijken of we de prijs misschien wel konden winnen. En dat is gelukt! Veel van onze bezoekers stemden op ons. In totaal haalden we maar liefst 2209 stemmen binnen. We wonnen de wedstrijd daarmee overtuigend.

Tweede werd de Canon Sociaal Werk, een mooi project over de geschiedenis van het sociaal werk. Deze site kreeg 1467 van de in totaal ruim 22.000 uitgebrachte stemmen. Derde werd tenslotte de website Zoekakten.nl (1032 stemmen).

Platform

Met de prijs op zak hoop ik dat Historiek nog verder kan groeien. We hebben al een groot en divers publiek (geschiedenis blijkt enorm relevant en een zeer groot publiek aan te spreken), maar ik denk dat er nog veel meer mogelijk is. Wat ik vooral hoop is dat we onze platformfunctie verder kunnen uitbouwen.

Historici en culturele instellingen zijn van harte welkom om ons als platform te gebruiken. Ons publiek is uw publiek. Uw verhalen zijn ongetwijfeld relevant en interessant en verdienen een groot podium.

Auteurs

Winnaar Geschiedenis Online Prijs 2015
Winnaar Geschiedenis Online Prijs 2015
Ik begon Historiek op het spreekwoordelijke zolderkamertje. Hoewel ik nog altijd in mijn eentje de redactie vorm, is Historiek tegenwoordig echter al lang niet meer een eenmansproject. Veel historici en instellingen gebruikten de website de afgelopen jaren om hun boeiende verhalen naar het brede publiek te brengen. Een van de meest actieve auteurs is momenteel Enne Koops met wie ik over niet al te lange termijn een verhalenbundel hoop te publiceren. Andere auteurs die geregeld op Historiek publiceren zijn bijvoorbeeld André Horlings, Edwin Ruis, Kevin Prenger (Go2War2), Enne Koops, Arjan den Boer, Hans Andriessen en Natascha Neef. En dan is er bijvoorbeeld ook nog Jona Lendering, wiens meer dan interessante blogs wij mogen doorplaatsen. Of een Piet Emmer die in de pen klimt als hij eens iets leest wat hem niet zint.

Al deze (en de niet persoonlijk genoemde natuurlijk ook!) auteurs maken dat Historiek een steeds waardevollere en interessante website wordt. Een ‘bedankt’ aan alle deze mensen is dus wel op zijn plaats! Mede dankzij hen won Historiek de publieksprijs.

De allermeeste dank ben ik echter verschuldigd aan mijn partner Lilian. Omdat ze me op mijn blauwe ogen geloofde toen ik haar jaren geleden zei dat het wel eens wat zou worden met Historiek. En me steunde. Dat vergde wel het een en ander want een ‘gewone baan’ in de communicatie of journalistiek had ons natuurlijk veel meer zekerheden (en vakanties) opgeleverd.

En nu volle kracht vooruit. Meer geschiedenis schrijven! (Meeschrijven? Dat kan!)

Yuri Visser
Historiek

Het allerleukste zijn natuurlijk alle mooie reacties die al die bezoekers op de stempagina achterlieten. Een kleine selectie:

Helaas ik ben hopeloos verslaafd aan historiek,kan geen dag meer zonder.

Er kan er maar één de beste zijn. Eerlijk gezegd ben ik een beetje verslaafd aan Historiek…..

Het heeft geen commentaar nodig! Iedere week lees ik alle artikelen!!!!!

Prachtige site met leuke geschiedenisverhalen, actueel historisch nieuws en veel recensies. Een must voor iedere historicus of historisch geïnteresseerde.

Beste geschiedenissite van Nederland. Perfect voor historici, prima voor liefhebbers.

Actueel, onderhoudend, afwisselend en toegankelijk voor een breed publiek. Bovendien wordt al het werk al jarenlang verzet zonder enige subsidie.

Met afstand de beste historische website van de Lage Landen.

Historiek heeft een actuele intuïtie voor wat mensen vandaag in geschiedenis interesseert.Historiek brengt geschiedenis ook niet als huiswerk zoals vroeger op school, maar als een hele leuke wetenschap, waarmee je je kunt ontspannen zonder dat ze “debieliseren”.

mooie site jonghu

wat wil je nu nog meer als oud leraar geschiedenis ?

Natuurlijk stem ik op Historiek, ik geniet er bijna elke dag van!

Heerlijke site met elke dag iets zeer relevants. Ik geniet hier erg van (oma van 78) en bespreek het onderwerp vaak met de kleinkinderen.

Als leraar basisonderwijs wordt ik erg blij van de actuele historische nieuwtjes die deze site biedt. Ik gebruik ze regelmatig als energizers bij mijn dagopening in de groepen 7 & 8. Een site als deze laat zien hoe actueel geschiedenis kan zijn en zo hoort het ook, wat mij betreft.

…en de allerlaatste zichtbare reactie die binnenkwam:

“moest van Ewout Klei”

Kent u ook ons andere sites?

×