Dark
Light

Weg met die ouderdomskwaaltjes!

…en een formule om de leeftijd van een vrouw te raden
1 minuut leestijd

Als we in de spiegel kijken, kunnen we bijna allemaal wel een paar ouderdomskwaaltjes ontdekken. De eerste grijze haar bijvoorbeeld of die akelige rimpeltjes zijn ons een doorn in het oog. De angst voor het ouder worden is van alle tijden. Lees met ons mee in de kranten, op zoek naar de wondermiddeltjes van de negentiende en twintigste eeuw!

(Koninklijke) wondermiddeltjes

De eerste tekenen van het ouder worden zijn vaak onze grijze haren. Nu, daar wisten ze in 1883 wel raad mee. De Koninklijke Haarhersteller, die door koning Willem III zelf in gebruik zou zijn, moest je haar zijn natuurlijke kleur weer teruggeven. Opmerkelijk: het is geen verfstof, maar hoe het middel dan wel werkt, blijft onduidelijk.

Koninklijk wondermiddel tegen grijs haar uit 1883
Koninklijk wondermiddel tegen grijs haar uit 1883

Niet alleen je haar, ook je figuur heeft te lijden onder het ouderdomsproces. In 1957 verkocht men daarom ‘Twilfit’ corsetten om de boel een beetje netjes te houden. Ideaal voor een jeugdige, elegante houding!

Corsetten voor een jeugdige, elegante houding
Corsetten voor een jeugdige, elegante houding

Niet alle kwaaltjes zijn natuurlijk zichtbaar. Wat te denken van alle pijntjes, broze botten en knikkende knieën? Sommigen krijgen zelfs te kampen met reuma en daarvoor had men in 1942 het middel ‘Kruschen’ dat je bloed zou zuiveren en je krachtiger en jeugdiger zou laten voelen. Zou dit echt gewerkt hebben?

Wondermiddel tegen reumatische klachten
Wondermiddel tegen reumatische klachten

Handig rekensommetje

Tot slot hebben we hieronder nog een handig hulpmiddeltje voor je als je de leeftijd van een vrouw (op leeftijd) moet raden. Wie durft dit te proberen?

Wie durft deze formule te testen?
Wie durft deze formule te testen?

~ Lisette KuijperBHIC

BHIC

×