Zestig Britse telefooncellen te koop

Britse telefooncellen
British Telecom verkoopt binnenkort zestig iconische rode Britse telefooncellen. Het telecombedrijf heeft dat afgelopen week bekendgemaakt.

De telefooncellen zijn erg gewild en heel vaak verkoopt British Telecom ze niet. Het is voor het eerst in vijfentwintig jaar dat het bedrijf er weer een aantal in de verkoop zet. Wie een ouderwetse Britse telefooncel wil kopen moet diep in de buidel tasten: het startbedrag van de verkoop is 2390 euro per cabine.De telefooncellen die verkocht worden zijn van het model K6. Dit model werd in 1935 geïntroduceerd ter gelegenheid van het zilveren jubileum van George V. Het was de eerste rode telefooncel die ook buiten Londen veel werd gebruikt. Uiteindelijk groeide de cel uit tot één van de iconen van Groot-Brittannië, net als bijvoorbeeld de rode dubbeldeksbus.

- advertentie -

In heel Groot-Brittannië staan op dit moment nog ongeveer elfduizend K6-telefooncellen. In de jaren tachtig verkocht British Telecom, in het kader van een moderniseringsprogramma, voor het laatst een aantal van de cellen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: