Historisch Nieuwsblad op zoek naar ‘Beste Geschiedenisboek aller tijden’

Het Historisch Nieuwsblad heeft een verkiezing georganiseerd voor het Beste Geschiedenisboek aller tijden. De verkiezing is georganiseerd naar aanleiding van het vijfentwintigjarig bestaan van het geschiedenismagazine.

De komende tijd kan het publiek geschiedenisboeken nomineren voor de titel ‘Beste Geschiedenisboek aller tijden’. De redactie van het magazine heeft in samenwerking met historici als Hans Blom, Herman Pleij, Marita Mathijsen en Fik Meijer een longlist samengesteld van 250 geschiedenisboeken op. Lezers kunnen echter ook zelf een boek aandragen, mocht de bewuste titel niet op de lijst staan.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis (oktober) wordt bekendgemaakt welk boek de verkiezing gewonnen heeft. Op de verkiezingswebsite zijn ook filmpjes te vinden van historici die bepaalde boeken aanprijzen.

Maarten van Rossem over ‘Zwaarden, Paarden en ziektekiemen’ van Jared Diamond

- advertentie -

Meer informatie over Zwaarden, Paarden en ziektekiemen

Marita Mathijsen over ‘De vergeten wetenschappen’ van Rens Bod

Meer informatie over De vergeten wetenschappen
Zie ook: geschiedenis-winkel.nl

jatticover
In het roemruchte jongerencentrum Fashion in Hengelo vond in 1971 een moord…
nieuwe geschiedenisboeken week 22
Wekelijks verschijnen er nieuwe geschiedenisboeken. Van lijvige studies tot publieksboeken en van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: