Prijs voor biografie Hendrik Antoon Lorentz

De driejaarlijkse Boerhaave Biografie Prijs is gewonnen door Frits Berends en Dirk van Delft. Ze ontvangen de prijs voor hun boek over de Nederlandse natuurkundige en Nobelprijswinnaar Hendrik Lorentz, die met zijn werk mede de basis legde voor de relativiteitstheorie van Einstein.

De vijf beste geschiedenisboeken van 2021

De shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2021 is bekend. De prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek voor een algemeen publiek en maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis.

‘Gorinchem is allermooiste vestingstad van Nederland’

Het Zuid-Hollandse stadje Gorinchem is de allermooiste vestingstad van ons land. Dat is althans de uitkomst van een verkiezing van de ANWB. Eerder dit jaar kon het publiek stemmen op de favoriete vestingstad. Zo’n 70.000 mensen maakten van die mogelijkheid gebruik.

Prijs voor Thorbecke-biograaf Remieg Aerts

Hoogleraar geschiedenis Remieg Aerts is de winnaar van de Nederlandse Biografieprijs 2020. De historicus ontving de prijs voor zijn boek Thorbecke wil het. Biografie van een staatsman.

De vijf beste geschiedenisboeken van 2020

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt.

De 10 beste geschiedenisboeken van het jaar

Zaterdag is de longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2020 bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria.

Raf De Bont winnaar Dr. Hendrik Muller Prijs

De prijs is bestemd voor een in Nederland werkzame onderzoeker die zich bijzonder verdienstelijk maakt op het gebied van de geesteswetenschappen en/of sociale wetenschappen en die niet langer dan vijftien jaar geleden promoveerde.

De vijf beste geschiedenisboeken van 2019

De shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2019 is bekend. De prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek van het jaar en maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis. Nog vijf boeken maken kans op de prijs.

De vijf beste geschiedenisboeken van 2018

De jury van de Libris Geschiedenis Prijs 2018 heeft zaterdag bekendgemaakt welke vijf boeken nog kans maken op de jaarlijks prijs voor het beste historische boek voor een algemeen publiek.

1 2 3 7