Van Gogh Museum dimt licht om schilderijen te beschermen

De schilderijen van Vincent van Gogh blijken aangetast te worden door licht. Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft daarom besloten het licht met de helft te gaan dimmen. Medewerkers van het museum meldden dat afgelopen weekend in Nieuwsuur.

Wetenschappers ontdekten recent dat het rood langzaam uit de schilderijen van Vincent van Gogh verdwijnt. Momenteel wordt bekeken welke belichting het minste schade aanricht aan de kunstwerken.

In het Van Gogh Museum is de verlichting als gevolg van het onderzoek inmiddels met de helft teruggebracht. Bekijk de reportage hierboven.

- advertentie -
Willem II met zijn onderscheidingen
Willem II met zijn onderscheidingenPaleis Het Loo komt…
I.Q. van Regteren Altena (1899-1980)
De familie Van Regteren Altena heeft bij het Rijksmuseum een nieuw Fonds…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: