/

400 jaar oud kerkje van Quechula weer boven water

Het kerkje van Quechula (Still YouTube)
Het kerkje van Quechula (Still YouTube)

Bij extreem lage waterstanden komt in Mexico om de zoveel tijd een vierhonderd jaar oude kerk boven water. Het dorpje Quechula, waar de kerk het middelpunt van vormde, overstroomde in 1966 vanwege de bouw van een groot stuwmeer.

Recent is het water zo gezakt dat de kerk weer te zien is. In 2002 gebeurde dat ook al eens. Toen konden omwonenden zelfs naar de kerk toelopen. Volgens een lokale archeoloog, Carlos Navarret, werd de door Dominicaanse monniken gebouwde kerk verlaten tijdens een grote pest-epidemie tussen 1773 en 1776.

Middenin de kerk werden tijdens de lage waterstand van 2002 menselijke resten aangetroffen. Vermoed wordt dat de kerk tijdens de epidemie als mortuarium werd gebruikt.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: