Dark
Light

Beloning voor terugbrengen gestolen object museumgoudA

Auteur:
1 minuut leestijd

De gestolen monstrans – Foto: museumgoudA
De verzekering van museumgoudA looft een beloning van vijfduizend euro uit voor de tip die leidt tot het terug verkrijgen van het kostbare zilveren object dat woensdagochtend bij een plofkraak werd gestolen. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Onbekenden verschaften zich in de nacht van dinsdag op woendag de toegang tot het museum door met een explosief de voordeur open te breken. De inbrekers waren slechts enkele seconden binnen, maar verlieten het museum niet zonder buit.

Ze namen een verguld zilveren monstrans uit 1662 van de hand van Johannes Boogaert mee. De dieven sloegen de vitrine waarin dit object stond met een bijl open.

De verzekering van het museum in Gouda heeft nu een beloning van vijfduizend euro uitgeloofdvoor de tip die leidt tot de oplossing van het misdrijf en het terug verkrijgen van het object.

De gestolen monstrans – een attribuut dat in de katholieke kerk wordt gebruikt voor het tonen van hosties – is overigens geen eigendom van museumgoudA. Het museum had het object in bruikleen van de parochie H. Antonius van Padua in Gouda.


Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Ruim 51.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Zelfde rubriek

×