Dark
Light

Britse acteur Bob Hoskins (71) overleden

1 minuut leestijd

Bob Hoskins in 2009 - CC
Bob Hoskins in 2009 – CC
De bekende Britse acteur Bob Hoskins is dinsdag op 71-jarige leeftijd overleden. De acteur werd bekend bij het grote publiek dankzij zijn rol in de BBC-dramaserie Pennies From Heaven.


Hoskins kroop voor deze serie in de huid van Arthur Parker. Hij was daarnaast onder meer te zien in bekende films als Enemy at the Gates (2001), The Long Good Friday (1980) en Mona Lisa (1986). De laatste film leverde de Brit ook Oscar-nominatie voor Beste Acteur op.

Eind jaren tachtig was Hoskins te zien in verschillende grote reclamecampagnes, waaronder in die van British Gas en British Telecoms. In de Pink Floyd-film The Wall speelde Hoskins de rol van manager.

De acteur beweerde dat hij altijd naar het toilet ging als hij een nieuw script voorgeschoteld kreeg. Daar las hij het script vervolgens. Als zijn billen koud werden, dan vond hij het een goed script.

Bob Hoskins leed al enige tijd aan de ziekte van Parkinson. In 2012 beëindigde hij daarom zijn acteercarrière.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×