Dark
Light

Acteur

Toneelschool Amsterdam in 1949 (CC0 - Daan Noske / Anefo) en Bram van der Vlugt in 1991

Hoe Bram van der Vlugt op de toneelschool kwam

Dat de onlangs overleden Bram van der Vlugt al vroeg acteur wilde worden, maar door druk van zijn ouders eerst bouwkunde ging studeren in Delft, valt in alle necrologieën te lezen. En dat hij betrokken raakte bij het studententoneel. Maar hoe hij op de toneelschool terecht is gekomen is minder bekend.
Omar Sharif in 'Lawrence of Arabia'

Omar Sharif (1932-2015) – Egyptisch filmacteur

De acteur werd in 1932 als christen geboren onder de naam Michel Demitri Shalhoub. Hij bekeerde zich tot de islam om met de moslima Faten Hamama te kunnen trouwen en veranderde zijn naam toen in Omar Sharif. Als acteur won de Egyptenaar drie Golden Globe Awards en een César Award.
Robin Williams - cc

Acteur en komiek Robin Williams (63) overleden

Robin Williams sleepte in zijn carrière vier Oscar-nominaties in de wacht. Eén keer won hij een Oscar. Dat was in 1998 voor zijn bijrol in ´Good Will Hunting´. Williams speelt hierin een psychiater die een bijzondere vertrouwensband opbouwt met een jongvolwassene die te kampen heeft met grote emotionele blokkades (Matt Damon).

Acteur Edmond Classen (75) overleden

De Nederlandse acteur Edmond Classen is maandag op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer bekend van komedieseries als Het Zonnetje in Huis en Oppassen!!!. De acteur, vader van Kiki en Rogier Classen, was ook te zien in de televisieserie Flodder en in de film Flodder 3 uit 1995. In 2000 leerde het grote publiek hem kennen als één van