Deel oude stadsmuur van Enkhuizen gevonden

In de binnenstad van Enkhuizen is bij graafwerkzaamheden een deel van de oude stadsmuur gevonden. Ook zijn twee bij de muur behorende gemetselde steunberen aangetroffen.

De bakstenen stadsmuur dateert uit 1550 en is gevonden tijdens werkzaamheden aan de kade van de gracht aan het Spaans Leger in Enkhuizen. Tot en met maandag is het deel van de oude stadsmuur te bewonderen voor het publiek. Daarna worden de werkzaamheden aan de kade hervat en wordt de oude muur afgebroken.

De stadsmuur werd rond 1600, net als een bijgelegen waterpoort, gesloopt. Hij werd vervangen door een vestingwal rond de stad. Een deel van de oude muur werd gebruikt als fundering voor de brug en de kade. Van de oude stadsmuur is in Enkhuizen alleen de Drommedaris uit 1540 blijven staan.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: