Duits persbureau vergelijkt Wilders met Joseph Goebbels

Het Duitse persbureau DPA vergelijkt het optreden van Geert Wilders woensdagavond met de manier waarop Joseph Goebbels, minister van propaganda in nazi-Duitsland.

Tijdens een partijbijeenkomst van de PVV in Den Haag vroeg Geert Wilders de aanwezigen of ze ‘meer of minder Marokkanen in Den Haag en Nederland’ wilden. Het publiek, dat bijeen was gekomen om de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen te volgen, scandeerde vervolgens ‘minder, minder, minder!’.

Volgens DPA herinnert de vraagstelling van Wilders aan de manier waarop Goebbels in 1943, tijdens zijn beruchte Sportpalastrede, opriep tot ‘totale oorlog’. In deze rede stelde de nazi-minister zijn publiek ook steeds vragen die bevestigend beantwoord moesten worden.

Het persbureau constateert dat Wilders verder gaat dan ooit omdat hij eerder alleen pleitte voor uitzetting van criminele buitenlanders. Wilders heeft inmiddels aangegeven de vergelijking met “Goebbels” walgelijk te vinden.

- advertentie -

PVV-aanhang scandeert: minder Marokkanen

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: