Dark
Light

Het meisje en de dood – Een historisch liefdesverhaal

Auteur:
1 minuut leestijd
Still uit ‘Het meisje en de dood’ – Foto: Jos Stelling Films
Still uit ‘Het meisje en de dood’ – Foto: Jos Stelling Films

Sinds donderdag draait de film Het meisje en de dood in de bioscopen. De film speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw (de belle époque) en is geregisseerd door Jos Stelling.

Het meisje en de dood is volgens de makers een tijdloos liefdesverhaal. Bij het schrijven van het script, van de hand van Jos Stelling en Bert Rijkelijkhuizen, lieten de auteurs zich onder meer inspireren door verschillende liefdesverhalen uit de negentiende eeuw, onder meer van Russische schrijvers als Poesjkin en Tsjechov. De film ging eind september in première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht en won de Gouden Kalf voor ‘Beste Film’.

De film vertelt het verhaal van een Russische arts, Nicolai Borodinski, die na jaren terugkeert naar de plek waar hij ooit zijn grote liefde ontmoette. In een oud, vervallen hotel beleeft hij de ontmoeting met de jonge courtisane Elise opnieuw. Het hotel bevindt zich in Tannenfeld, vlakbij de stad Gera in Thüringen. Hier vonden ook de meeste opnamen plaats.

Trailer van ‘Het meisje en de dood’:

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Honderden historici brachten hun kennis al in.

Overzicht van auteurs op Historiek

Ook interessant

Zelfde rubriek

×