Dark
Light

Enorm skelet dinosaurus geveild

1 minuut leestijd
Diplodocus longus - Foto: Summers Place Auction
Diplodocus longus - Foto: Summers Place Auction

Diplodocus longus - Foto: Summers Place Auction
Diplodocus longus – Foto: Summers Place Auction
Een zeventien meter lang skelet van de zogenaamde Diplodocus longus, een dinosaurus die zo’n 150 miljoen jaar geleden leefde, is woensdag geveild voor een bedrag van 400.000 Engelse pond. Omgerekend is dat zo’n 480.000 euro.

Het skelet van de dinosaurus genaamd Misty, werd in 2009 in de Amerikaanse staat Wyoming gevonden door kinderen van de Duitse paleontoloog Raimund Albersdörfer. De kinderen wilden hun vader helpen bij een opgraving. Die stuurde hen vervolgens naar een plek iets verderop waarvan hij dacht dat er niet veel te vinden zou zijn. Hooguit een paar kleinere fossielen. De kinderen stuitten echter op een skelet van zes bij zeventien metern van een Diplodocus longus.

Na de vondst werd het skelet naar Rotterdam gebracht waar het voor het eerst in elkaar werd gezet. De veiling vond deze week plaats in Engeland.

Van de Diplodocus longus zijn slechts vijf skeletten bekend. Het geveilde exemplaar is bijzonder omdat hij bijna compleet is. Het skelet is gekocht door een onbekend instituut dat van plan zou zijn om de dinosaurus te exposeren.

Dinosaurus van 17 meter te koop in Engeland

×