Aantekeningen Einsteins relativiteitstheorie geveild

Bij veilinghuis Christie’s in Parijs is afgelopen dinsdag een document met notities van Albert Einstein geveild voor omgerekend 11,6 miljoen euro. Het gaat om zeldzame aantekeningen van de natuurkundige over de algemene relativiteitstheorie.

Van Gogh-aquarel voor recordbedrag geveild

Bij veilinghuis Christie’s in New York is afgelopen donderdag een aquarel van Vincent van Gogh geveild voor omgerekend ruim 31 miljoen euro. Dit is een recordbedrag voor een waterverftekening van de kunstschilder. Het gaat om het werk Meules de blé (Korenschoven).

Recordbedrag voor eerste druk roman Frankenstein

Bij veilinghuis Christie’s in New York is een eerste druk van de historische roman Frankenstein geveild voor 1,17 miljoen dollar. Het is niet eerder voorgekomen dat voor een geprint werk van een vrouwelijke auteur zo’n hoog bedrag werd neergeteld. De roman is geschreven door de Engelse Mary Shelley.

Ruim miljoen voor handgeschreven E=mc2

Een handgeschreven brief waarin Albert Einstein over zijn beroemde formule E=mc2 schrijft, is in Amerika geveild voor een bedrag van omgerekend ruim een miljoen euro, drie keer meer dan vooraf geschat.

Bijna 200.000 euro voor gouden VOC-munt

Het gaat om een afslag in goud van een Westfriese dukaton, ook wel bekend als een zilveren rijder vanwege de ridder te paard op de keerzijde. Doorgaans zijn deze munten van zilver.

1 2 3 16