Geluidsopname Alexander Graham Bell opgedoken

“Hear my voice, Alexander Graham Bell”

In Amerika is een geluidsopname opgedoken van uitvinder Alexander Graham Bell. De opname dateert uit 1885 en het is voor zover bekend de enige opname waarop de stem van de wereldberoemde uitvinder is te horen.

Alexander Graham Bell
De Schot Alexander Graham Bell ontving in 1876 patent op de telefoon. Er was geen geluidsopname bekend van de stem van de uitvinder, maar nu is er in het Smithsonian Instituut een wassen opname gevonden met daarop de stem van Alexander Graham Bell.

De opname dateert van 15 april 1885. “Hear my voice, Alexander Graham Bell”, zegt de uitvinder tijdens het experiment. Vervolgens leest hij een hele reeks getallen op. In het Smithonsian is ook het transcript van de opname gevonden. Daaruit blijkt dat de opname is gemaakt in Bell’s Volta Laboratorium in Washington.

- advertentie -

Uitvinder

Hoewel vaak gezegd wordt dat Alexander Graham Bell de uitvinder van de telefoon was, kan beter gezegd worden dat hij de telefoon ontwierp en vervolmaakte, omdat andere uitvinders ook al bezig waren met het uitvinden van de telefoon. Vaak wordt de Italiaan Antonio Meucci ook genoemd als de uitvinder van de telefoon. Alexander Graham Bell ontving echter het patent en slaagde erin het apparaat middels zijn telefoonmaatschappij Bell tot een commercieel succes te maken.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: