Dark
Light

Geluidsopname Alexander Graham Bell opgedoken

“Hear my voice, Alexander Graham Bell”
Auteur:
1 minuut leestijd
Geluidsgolf (cc - Pixabay)
Geluidsgolf (cc - Pixabay)

In Amerika is een geluidsopname opgedoken van uitvinder Alexander Graham Bell. De opname dateert uit 1885 en het is voor zover bekend de enige opname waarop de stem van de wereldberoemde uitvinder is te horen.

De Schot Alexander Graham Bell ontving in 1876 patent op de telefoon. Er was geen geluidsopname bekend van de stem van de uitvinder, maar nu is er in het Smithsonian Instituut een wassen opname gevonden met daarop de stem van Alexander Graham Bell.

De opname dateert van 15 april 1885. “Hear my voice, Alexander Graham Bell”, zegt de uitvinder tijdens het experiment. Vervolgens leest hij een hele reeks getallen op. In het Smithonsian is ook het transcript van de opname gevonden. Daaruit blijkt dat de opname is gemaakt in Bell’s Volta Laboratorium in Washington.

Uitvinder

Hoewel vaak gezegd wordt dat Alexander Graham Bell de uitvinder van de telefoon was, kan beter gezegd worden dat hij de telefoon ontwierp en vervolmaakte, omdat andere uitvinders ook al bezig waren met het uitvinden van de telefoon. Vaak wordt de Italiaan Antonio Meucci ook genoemd als de uitvinder van de telefoon. Alexander Graham Bell ontving echter het patent en slaagde erin het apparaat middels zijn telefoonmaatschappij Bell tot een commercieel succes te maken.

Lees ook: Alexander Graham Bell – Uitvinder van de telefoon

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.886 actieve abonnees)

Honderden historici brachten hun kennis al in.

Overzicht van auteurs op Historiek

Ook interessant

Zelfde rubriek

×