Zicht op Antwerpen in 1598, door J. Hoenagel. Rechts van het midden, bovenaan, zien we de Werf. De kerk die men ontwaart is de niet meer bestaande Sint-Walburgiskerk. Rondom die kerk ziet men de cirkelvormige structuur van de Middeleeuwse Burcht terug. De stad is voorzien van een moderne omwalling (circa 1540), alsook van het Spaans of Zuiderkasteel (te zien links op het schilderij).

1 minuut leestijd

Geschiedenis van Antwerpen - Zicht op Antwerpen in 1598, door J. Hoenagel. Rechts van het midden, bovenaan, zien we de Werf. De kerk die men ontwaart is de niet meer bestaande Sint-Walburgiskerk. Rondom die kerk ziet men de cirkelvormige structuur van de Middeleeuwse Burcht terug. De stad is voorzien van een moderne omwalling (circa 1540), alsook van het Spaans of Zuiderkasteel (te zien links op het schilderij).

Geschiedenis van Antwerpen – Zicht op Antwerpen in 1598, door J. Hoenagel. Rechts van het midden, bovenaan, zien we de Werf. De kerk die men ontwaart is de niet meer bestaande Sint-Walburgiskerk. Rondom die kerk ziet men de cirkelvormige structuur van de Middeleeuwse Burcht terug. De stad is voorzien van een moderne omwalling (circa 1540), alsook van het Spaans of Zuiderkasteel (te zien links op het schilderij).

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties