Google eert Maurice Sendak, geestelijk vader ‘Max en de Maximonsters’

Doodle ter ere van Maurice Sendak en ‘Max en de Maximonsters’
Het is maandag precies 85 jaar geleden dat de Amerikaanse illustrator Maurice Sendak werd geboren. Google staat bij dat feit stil met een zogenaamde Doodle, een speciaal Google-logo. De Doodle is voor het grootste gedeelte gewijd aan het bekendste verhaal van Sendak: Max en de Maximonsters.

De Amerikaanse schrijver en kinderboekenillustrator Maurice Sendak werd op 10 juni 1928 geboren in New York.


- advertentie -
Max en de Maximonsters – Maurice Sendak

In 1963 bracht hij bij Harper & Row zijn bekendste werk uit: Where The Wild Things Are. Dit boek gaat over de gefantaseerde avonturen die het jongetje Max beleeft als hij door zijn moeder voor straf zonder eten naar bed is gestuurd. Als hij alleen op zijn kamer is, groeit er een bos in zijn kamer en komt er een zee aanrollen. Max vertrekt vervolgens naar een eiland waar hij de zogenaamde Maximonsters ontmoet. De kleine Max weet hen te temmen en wordt uiteindelijk zelfs tot hun koning uitgeroepen.

In 1968 werd het boek, onder de titel Max en de Maximonsters, door Lemniscaat in het Nederlands uitgebracht. Wereldwijd zijn er meer dan negentien miljoen exemplaren van het kinderboek verkocht.

In 2009 werd het klassieke kinderboek verfilmd onder de Engelse titel Where the Wild Things Are.

In de Doodle ter ere van de 85ste geboortedag van Maurice Sendak wordt het verhaal van Max en zijn maximonsters in het kort naverteld. In een klein animatiefilmpje is te zien hoe Max naar zijn kamer wordt gestuurd en vervolgens op reis gaat naar zijn fantasiewereld vol maximonsters.

Het boek en de verfilming:

Trailer van ‘Where the Wild Things Are’

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: