Dark
Light

Herdenkingsmunt voor zangeres Liesbeth List

Auteur:
1 minuut leestijd
Liesbeth List in 1970
Liesbeth List in 1970 (CC0 - Rob Mieremet / Anefo - wiki)

De Koninklijke Nederlandse Munt heeft een speciale munt uitgebracht me daarop de beeltenis van zangeres Liesbeth List. De munt is een postuum eerbetoon aan de vorig jaar overleden ‘legendarische Nederlandse artiest’.

De munt verschijnt in een oplage van vierduizend stuks en heeft een waarde van tien euro. Zij geldt echter niet als wettig betaalmiddel. Op de voorkant is een portret van Liesbeth List te vinden en op de keerzijde staat de zangeres in silhouet, met op de achtergrond het reliëf van een grammofoonplaat. Op een bijgeleverde coincard zijn verder verschillende platen en LP-hoezen van Liesbeth List te zien. De herdenkingsmunt is ontworpen in samenwerking met de dochter van de zangeres, Elisah Baijens, die eerder ook een documentaire over haar moeder maakte.

De in 1941 geboren Liesbeth List trad in 1962 voor het eerst op televisie op, bij de talentenshow Nieuwe Oogst en de Rob de Nijs Show. Hierna nam haar carrière een vlucht. Ze maakte onder meer naam met het theaterprogramma Shaffy Chantant, waarbij ze een levenslange (muzikale) band opbouwde met artiest Ramses Shaffy. Vanaf eind jaren zestig boekte List ook in het buitenland succes en werkte zij samen met beroemdheden als Charles Aznavour, Rod McKuen en Gilbert Bécaud. Lof ontving ze ook voor haar werk als actrice, vanwege haar rol als Edith Piaf in de musical Piaf.

CD: 100 Mooiste Liedjes Van Ramses En Liesbeth

Liesbeth List & Ramses Shaffy – Pastorale

×