Huis Steve Jobs is historisch erfgoed

Het huis waar de eerste Apple-computers gemaakt werden - Foto: CC/Mathieu Thouvenin
Het huis waar de eerste Apple-computers gemaakt werden – Foto: CC/Mathieu Thouvenin
Het huis waar Apple-oprichter Steve Jobs opgroeide is historisch erfgoed. Een historische commissie van het stadje Los Altos heeft dat bepaald.

Apple 1
Apple 1


Het huis is belangrijk omdat Jobs hier, samen met zijn studievriend Steve Wozniak, de eerste Apple-computers maakte. De twee maakten deze vroege personal computer met de hand in de garage van het huis.

Nadat het duo erin was geslaagd vijfentwintig Apple 1 machines te verkopen, werd de Apple Corporation opgericht. Wozniak bouwde de computers en Jobs hield zich vooral bezig met de marketing en het bedenken van verbeteringen.

Wie vandaag de dag een Apple 1 in bezit heeft is spekkoper. De oude computers worden geregeld geveild en brengen dan honderdduizenden euro’s op.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat het huis in Los Altos waar de eerste computers gemaakt werden, zoveel mogelijk in oude staat blijft. Het huis is momenteel eigendom van Patricia Jobs, de zus van de in 2011 overleden Apple-oprichter

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: