Dark
Light

In Flanders Fields Museum heropend

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: In Flanders Fields Museum
In Ieper opende maandag het vernieuwde In Flanders Fields Museum de deuren voor het publiek. Het museum is een kleine zeven maanden gesloten geweest.

Het In Flanders Fields Museum staat geheel in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Het museum wil bezoekers vanaf nu nog meer betrekken bij de verhalen uit de zogenaamde Grote Oorlog.

De tentoonstelling is hiervoor nog groter van opzet geworden en heeft nu ook eennieuwe educatieve ruimte waar scholen workshops kunnen volgen.

Verder maakt het museum meer gebruik van nieuwe museale technieken. Bezoekers krijgen voortaan bijvoorbeeld een zogenaamde ‘poppy’-armband. Daarmee kan men “vier persoonlijke verhalen bezoeken”.

Het museum heeft sinds maandag ook een nieuw museumcafé met meer dan honderd zitplaatsen. Afgelopen zondag hadden de inwoners van Ieper de primeur. Zij mochten het vernieuwde museum als eerste bezoeken.

Foto’s van het vernieuwde ‘In Flanders Fields Museum’

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×