iPhone-gebruikers kunnen straks beroemde videoclip A-ha namaken

In de jaren tachtig werd er maar liefst zestien weken gewerkt aan de beroemde muziekclip bij A-ha’s klassieker ‘Take On Me’. Dankzij een nieuwe app kunnen iPhone-gebruikers binnenkort zelf in een paar seconden een soortgelijke video maken. Deze week werd een veelbelovende promotievideo voor de mobiele app verspreid.

Take on Me werd in 1984 uitgebracht door de Noorse band A-ha. Het nummer haalde in een groot aantal landen de nummer één positie van de hitlijsten en ook de bijbehorende videoclip viel in de smaak. De clip won verschillende prijzen en werd genomineerd voor twee MTV Video Music Awards. In de clip zijn de bandleden dansend en musicerend te zien, onder meer in een woonkamer. Het bijzondere was dat echte beelden gemixt werden met een virtuele, getekende laag.

Met de nieuwe app kunnen iPhone-gebruikers de clip straks filmen in de eigen woonkamer en ook zelf mee dansen. De promo:

- advertentie -

De app is gemaakt door Trixi Studios. Wanneer hij precies verschijnt is nog niet duidelijk. Hij is bedoeld voor iOS 11.

De originele clip van A-ha:

De grootste hits van A-ha

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: