Dark
Light

Janny van der Heijden nieuwe ambassadeur Open Monumentendag

Auteur:
1 minuut leestijd
Janny van der Heijden en Harald de Boer
Janny van der Heijden en Harald de Boer

Culinair presentatrice Janny van der Heijden is de nieuwe ambassadeur van de Open Monumentendag. Ze volgt daarmee Pieter van Vollenhoven op, die de erefunctie de afgelopen vierendertig jaar bekleedde.

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement waarbij duizenden historische monumenten, gebouwen, kerken, molens, kastelen, en andere culturele erfgoedlocaties een weekend lang gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Het doel van de dag is om mensen bewust te maken van het belang van cultureel erfgoed en hen in staat te stellen (onbekende) locaties te bezoeken.

Wat Harald de Boer, directeur van stichting Nederland Monumentenland, betreft is Janny van der Heijdende ideale ambassadeur voor het evenement en kan zij “met haar aanstekelijke enthousiasme” de schoonheid van het erfgoed goed voor het voetlicht brengen. De presentatrice zelf zegt dat “alles samen viel” toen ze werd benaderd met de vraag ambassadrice te worden.

Het is al langere tijd mijn missie om mensen, eten, cultuur en erfgoed met elkaar te verbinden. Dat probeer ik ook uit te dragen in de tv-programma’s die ik maak.

Het evenement wordt georganiseerd door driehonderd lokale Open Monumentendag comités en trekt jaarlijks ongeveer anderhalf miljoen miljoen bezoekers. Dit jaar vindt Open Monumentendag plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het thema is ‘Routes, Netwerken en Verbindingen’.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.552 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×