Klassieke computerspelletjes spelen in browser

Atari 2600: Space Invaders
Atari 2600: Space Invaders
Internet Archive, een organisatie die onder meer kopieën maakt van websites zodat de informatie daarop niet verloren gaat, heeft een serie klassieke computerspelletjes uit de jaren 70 en 80 gratis beschikbaar gemaakt op zijn website.


Met behulp van zogenaamde emulatoren zijn deze spelletjes in de eigen browser te spelen. De collectie bevat spellen van vijf vroege consoles waaronder de Atari 2600, Magnavox Odyssey en Colecovision.

Via de website zijn onder meer klassiekers als Donkey Kong, Pacman, Space Invaders en Frogger te spelen. De spellen hebben momenteel nog geen geluid, maar dat probleem is binnenkort waarschijnlijk verleden tijd.

Het is de bedoeling dat de spelcollectie de komende maanden flink wordt uitgebreid.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: