Slaven-tetris verwijderd van spelplatform

Met het spel, bedoeld voor kinderen van 11 tot 14 jaar, wilde de Deense spelmaker Simon Egenfeldt kinderen naar eigen zeggen op een speelse manier met het verleden confronteren.

2400 DOS-spellen via browser te spelen

Internet Archive, een organisatie die onder meer kopieën maakt van websites zodat de informatie daarop niet verloren gaat, heeft bijna 2400 oude DOS-computerspelletjes online toegankelijk gemaakt.

Vuilnisbelt-spellen Atari bijzonder populair

Er gingen lange tijd geruchten dat Atari grote hoeveelheden spellen had gedumpt. De computerspelletjesfabrikant ontkende dit echter altijd, maar afgelopen voorjaar werden de spellen toch gevonden op een vuilstort.

Atari-legende blijkt geen broodje aap

Al jaren gingen er verhalen rond over een grote hoeveelheid mislukte videospelletjes die door computerfabrikant Atari op een vuilstort zouden zijn gedumpt. Afgelopen week werd duidelijk dat dit geen broodje aap-verhaal was.

Klassieke computerspelletjes spelen in browser

Internet Archive, een organisatie die onder meer kopieën maakt van websites zodat de informatie daarop niet verloren gaat, heeft een serie klassieke computerspelletjes uit de jaren 70 en 80 gratis beschikbaar gemaakt op zijn website.

Google eert geestelijk vader Gumby

Het is woensdag 90 jaar geleden dat de Amerikaanse animatiefilmer Art Clokey geboren werd. Google staat bij die gebeurtenis stil met een speciaal logo. Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s. Ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Art Clokey

Tetris viert 25-jarig bestaan

Het computerspelletje Tetris viert vandaag zijn vijfentwintigste verjaardag. Tetris werd op 6 juni 1984 ontworpen door de Rus Alexey Pajitnov.