Dark
Light

Longlist Thea Beckman Prijs 2022 bekend

Auteur:
1 minuut leestijd
De boeken op de Archeon Thea Beckman Prijs 2022
De boeken op de Archeon Thea Beckman Prijs 2022

Ieder jaar wordt in Museumpark Archeon de Thea Beckmanprijs uitgereikt aan het beste historische jeugdboek. De jury kijkt naar historische jeugdromans die én goed geschreven zijn én die de lezer op geloofwaardige wijze meenemen in het verleden. Deze week is de longlist van de editie van dit jaar bekendgemaakt.

Aan de Thea Beckman Prijs is een geldbedrag van vijftienhonderd euro verbonden. Afwisselend worden boeken voor jonge en voor oudere lezers bekroond. Dit keer buigt de jury zich over werk voor jongeren tot twaalf jaar. Afgelopen periode was het aanbod groter dan andere jaren. Vermoedelijk heeft dit te maken met het feit dat de Kinderboekenweek van 2020 het thema ‘Geschiedenis’ had. Door het grote aanbod van geschikte boeken is besloten de longlist ditmaal uit te breiden tot dertien titels.

De volgende boeken maken nog kans op de prijs:

In juni maakt de jury de vijf titels van de shortlist bekend. Bij deze vijf titels worden door vijf studenten van de Willem de Kooning Academie korte animatiefilms gemaakt. De prijsuitreiking vindt vervolgens plaats op 17 september in Museumpark Archeon. Tegelijkertijd wordt de winnaar van de De Jonge Beckman bekendgemaakt, de prijs voor het beste historische jeugdboek volgens de lezers zelf.

Vorig jaar won Jean-Claude van Rijckeghem de Thea Beckman Prijs met zijn boek IJzerkop.

×