Dark
Light

Longlist Thea Beckman Prijs 2023 bekend

Auteur:
1 minuut leestijd
De boeken op de longlist van de Thea Beckman Prijs 2023
De boeken op de longlist van de Thea Beckman Prijs 2023

Ieder jaar wordt in Museumpark Archeon de Thea Beckmanprijs uitgereikt aan het beste historische jeugdboek. De jury kijkt naar historische jeugdromans die én goed geschreven zijn én die de lezer op geloofwaardige wijze meenemen in het verleden. Deze week is de longlist van de editie van dit jaar bekendgemaakt.

Aan de Thea Beckman Prijs is een geldbedrag van duizend euro verbonden. Afwisselend worden boeken voor jonge en voor oudere lezers bekroond. Dit keer buigt de jury zich over werk voor jongeren vanaf twaalf jaar. De longlist ziet er als volgt uit:

De boeken op de longlist The Beckman Prijs 2023
De boeken op de longlist The Beckman Prijs 2023

De jury bestaat uit Hubert Slings (voorzitter), Liselotte Dessauvagie, Rutger van Driel, Inge Mooiman, Monique Veldman en Moniek Warmer.

In juni maakt deze jury de vijf titels van de shortlist bekend. Bij deze vijf titels worden door vijf studenten van de Willem de Kooning Academie korte animatiefilms gemaakt. De prijsuitreiking vindt vervolgens plaats op 16 september in Museumpark Archeon. Tegelijkertijd wordt de winnaar van de De Jonge Beckman bekendgemaakt, de prijs voor het beste historische jeugdboek volgens de lezers zelf.

Vorig jaar werd won Annet Huizing de Thea Beckman Prijs met haar boek Het Pungelhuis.

×