Dark
Light

Marco van Vemde is ‘Geschiedenisdocent van het jaar’

Auteur:
1 minuut leestijd
Marco van Vemde - 'Geschiedenisdocent van het jaar'
Marco van Vemde - 'Geschiedenisdocent van het jaar' (Foto: Rijksmuseum / Wim Kluvers)

Marco van Vemde, leraar geschiedenis aan het Lingecollege in Tiel, is uitgeroepen tot de beste geschiedenisdocent van 2021. Hij won de achtste editie van de verkiezing Geschiedenisdocent van het jaar, georganiseerd door het Rijksmuseum in samenwerking met de NTR en het Nationaal Archief. Hij ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Noraly Beyer en historicus Maarten van Rossem.

Als winnaar van de verkiezing van Geschiedenisdocent 2021 is Marco van Vemde een jaar lang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs. Hij neemt een lesvideo op en mag met een klas naar het Rijksmuseum.

De zoektocht naar de beste geschiedenisdocent begon in maart van dit jaar. Scholieren, directies en collega’s droegen meer dan honderd leraren voor. Een jury van didactici en historici onder leiding van juryvoorzitter Noraly Beyer selecteerde uit de aanmeldingen tien leraren en bezocht hen op school. Deze bezoeken leverden een shortlist op van zes leraren van wie videoportretten zijn gemaakt. Uit deze shortlist is een top drie gekozen, uit wie de jury vervolgens de beste geschiedenisdocent van het jaar koos.

Volgens de juryvoorzitter is de winnende geschiedenisleraar…

“…een verbinder, van docenten onderling, van zijn leerlingen met de samenleving en van de actualiteit met de geschiedenis.”

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Honderden historici brachten hun kennis al in.

Overzicht van auteurs op Historiek

Zelfde rubriek

×