Dark
Light

Museumkaart ook geldig bij Airborne Museum ‘Hartenstein’

Auteur:
1 minuut leestijd

Airborne Experience in het museum
De landelijke museumkaart is sinds begin dit jaar ook geldig bij Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. Het museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

Houders van een museumkaart hoeven, op vertoon van hun kaart, geen entree te betalen bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea. Sinds kort behoort dus ook het Airborne Museum bij de musea die de kaart accepteren. Museumdirecteur Jan Hovers is blij met de introductie van de kaart:

We hopen dat deAirborne Museum ‘Hartenstein’

Museumkaart drempelverlagend werkt en mensen sneller verleidt tot een bezoek. Tevens hopen we dat het uitnodigt tot herhalingsbezoek. Niet alleen omdat je tijdens ieder nieuw bezoek weer nieuwe zaken ontdekt, maar tevens als aanmoediging om bij evenementen en tijdelijke tentoonstellingen makkelijker naar binnen te lopen.

In het museum staat de geschiedenis van de Slag om Arnhem van september 1944 centraal. Het museum is gehuisvest in de negentiende-eeuwse Villa Hartenstein die tijdens de slag door de Briten als hoofdkwartier werd gebruikt.

In het museum worden zowel verhalen van Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers tot leven gebracht. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s.

Eerder deze week werd bekend dat ook het Kröller-Müller Museum en Tassenmuseum Hendrikje zich aangesloten hebben bij de Museumjaarkaart.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.704 actieve abonnees)


Ruim 51.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Zelfde rubriek

×