Museumkaart ook geldig bij Airborne Museum ‘Hartenstein’

Airborne Experience in het museum
De landelijke museumkaart is sinds begin dit jaar ook geldig bij Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. Het museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

Houders van een museumkaart hoeven, op vertoon van hun kaart, geen entree te betalen bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea. Sinds kort behoort dus ook het Airborne Museum bij de musea die de kaart accepteren. Museumdirecteur Jan Hovers is blij met de introductie van de kaart:

We hopen dat deAirborne Museum ‘Hartenstein’

Museumkaart drempelverlagend werkt en mensen sneller verleidt tot een bezoek. Tevens hopen we dat het uitnodigt tot herhalingsbezoek. Niet alleen omdat je tijdens ieder nieuw bezoek weer nieuwe zaken ontdekt, maar tevens als aanmoediging om bij evenementen en tijdelijke tentoonstellingen makkelijker naar binnen te lopen.

In het museum staat de geschiedenis van de Slag om Arnhem van september 1944 centraal. Het museum is gehuisvest in de negentiende-eeuwse Villa Hartenstein die tijdens de slag door de Briten als hoofdkwartier werd gebruikt.

- advertentie -

In het museum worden zowel verhalen van Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers tot leven gebracht. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s.

Eerder deze week werd bekend dat ook het Kröller-Müller Museum en Tassenmuseum Hendrikje zich aangesloten hebben bij de Museumjaarkaart.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: