Nederlands Dagboekarchief naar Meertens Instituut

Foto: dagboekarchief.nl
Het Nederlands Dagboekarchief wordt vanaf 11 februari ondergebracht bij het Meertens Instituut in Amsterdam. De twee instanties willen zich beide inspannen om de documenten voor de ondergang te bewaren en in dienst te stellen van wetenschappelijk en particulier onderzoek en het onderwijs.

Het Nederlands Dagboekarchief verzamelt en beheert (ongepubliceerde) dagboeken, reisdagboeken, memoires, brieven en


briefwisselingen uit het hele Nederlandse taalgebied en maakt deze toegankelijk voor wetenschap en onderwijs en voor particulier onderzoek. Poëzie-albums vormen een apart onderdeel van de collecte.

- advertentie -

Monica Soeting, samen met Mirjam Nieboer een van het Nederlands Dagboekarchief:

Persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld verpleegsters, leraren, bestuurders, huisvrouwen of immigranten blijken keer op keer een bron van informatie te zijn op het gebied van onder andere geschiedenis, sociale geschiedenis, cultuurgeschiedenis, letterkunde en psychologie. Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking én het onderdak dat het Meertens instituut ons biedt.

Bij het Meertens Archief vormt het Dagboekarchief straks een aparte collectie.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: