Nederlands Dagboekarchief naar Meertens Instituut

Foto: dagboekarchief.nl
Het Nederlands Dagboekarchief wordt vanaf 11 februari ondergebracht bij het Meertens Instituut in Amsterdam. De twee instanties willen zich beide inspannen om de documenten voor de ondergang te bewaren en in dienst te stellen van wetenschappelijk en particulier onderzoek en het onderwijs.

Het Nederlands Dagboekarchief verzamelt en beheert (ongepubliceerde) dagboeken, reisdagboeken, memoires, brieven en


briefwisselingen uit het hele Nederlandse taalgebied en maakt deze toegankelijk voor wetenschap en onderwijs en voor particulier onderzoek. Poëzie-albums vormen een apart onderdeel van de collecte.

- advertentie -

Monica Soeting, samen met Mirjam Nieboer een van het Nederlands Dagboekarchief:

Persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld verpleegsters, leraren, bestuurders, huisvrouwen of immigranten blijken keer op keer een bron van informatie te zijn op het gebied van onder andere geschiedenis, sociale geschiedenis, cultuurgeschiedenis, letterkunde en psychologie. Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking én het onderdak dat het Meertens instituut ons biedt.

Bij het Meertens Archief vormt het Dagboekarchief straks een aparte collectie.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: