Dark
Light

Nederlands Dagboekarchief naar Meertens Instituut

Auteur:
1 minuut leestijd

Het Nederlands Dagboekarchief wordt vanaf 11 februari ondergebracht bij het Meertens Instituut in Amsterdam. De twee instanties willen zich beide inspannen om de documenten voor de ondergang te bewaren en in dienst te stellen van wetenschappelijk en particulier onderzoek en het onderwijs.

Het Nederlands Dagboekarchief verzamelt en beheert (ongepubliceerde) dagboeken, reisdagboeken, memoires, brieven en briefwisselingen uit het hele Nederlandse taalgebied en maakt deze toegankelijk voor wetenschap en onderwijs en voor particulier onderzoek. Poëzie-albums vormen een apart onderdeel van de collecte. Monica Soeting, samen met Mirjam Nieboer een van het Nederlands Dagboekarchief:

“Persoonlijke verhalen van bijvoorbeeld verpleegsters, leraren, bestuurders, huisvrouwen of immigranten blijken keer op keer een bron van informatie te zijn op het gebied van onder andere geschiedenis, sociale geschiedenis, cultuurgeschiedenis, letterkunde en psychologie. Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking én het onderdak dat het Meertens instituut ons biedt.”

Bij het Meertens Archief vormt het Dagboekarchief straks een aparte collectie.

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×