Dark
Light

Nieuwslezer Frits Thors (104) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Nieuwslezer Frits Thors (CC-Beeld en Geluidwiki)
Nieuwslezer Frits Thors (CC-Beeld en Geluidwiki)
Frits Thors, één van de coryfeeën van het achtuurjournaal, is zaterdag op 104-jarige leeftijd overleden.

Thors was met zijn sneeuwwitte haar en donkere bril een opvallende verschijning. Hij werd vooral bekend als nieuwslezer bij het NTS-Journaal, van 1965 tot 1972. Voor die tijd had hij al als radio-omroeper bij de AVRO gewerkt.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij een van de weinige omroepmedewerkers die niet wilden werken voor de gelijkgeschakelde Nederlandsche Omroep. Na de oorlog werkte hij voor Radio Herrijzend Nederland, de Nederlandse Sectie van de BBC, CBC in Canada en Radio Nederland Wereldomroep. Hij deed onder meer verslag van de terugkeer van de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet in Nederland.

Op 13 september 2009 was Frits Thors nog te zien in het NOS Journaal. Hij werd toen door het journaal opgezicht omdat hij honderd was geworden. Hij was de oudste man van Noord-Holland ten tijde van zijn overlijden.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Zelfde rubriek

×