Dark
Light

Prinses Beatrix gearresteerd na fruitdiefstal

Auteur:
1 minuut leestijd
Prinses Beatrix in 1946 (Nationaal Archief)
Prinses Beatrix in 1946 (Nationaal Archief)

Prinses Beatrix blijkt op jonge leeftijd te zijn gearresteerd, omdat ze samen met haar zus Irene en wat klasgenootjes fruit had gestolen bij een groenteman. Dat staat in het deze week verschenen boek De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl, over de peettante van Beatrix.

De Amerikaanse prinses - Annejet van der Zijl
De Amerikaanse prinses – Annejet van der Zijl
Beatrix was niet de enige die werd opgepakt. Ook haar zus Irene en de klasgenootjes werden na de fruitdiefstal door de politie naar het bureau gebracht. Schrijfster Annejet van der Zijl stuitte op het verhaal in een ongedateerde brief. Daarin staat onder meer:

“De politie kwam en heeft alle kinderen gearresteerd. Ze belden naar het paleis om te zeggen dat Trix en Irene daar met de rest zaten. Juliana vroeg naar de straf en de politieman zei: twee uur cel. Juliana vond dat goed en zei: ‘Prima, geef mijn dochters een uur extra, want zij zouden een voorbeeld voor de rest moeten zijn.”

Allene Tew, de peettante van prinses Beatrix, groeide op het Amerikaanse platteland op en wist zich op te werken tot een van de rijkste vrouwen van New York. In De Amerikaanse prinses beschrijft Annejet van der Zijl haar veelbewogen leven.

Meer boeken van Annejet van der Zijl

×