Dark
Light

Annejet van der Zijl

Freddy Heineken in 1987 - Foto: CC / Rob Bogaerts / Anefo

Freddy Heineken was helemaal geen Heineken

Freddy Heineken, voormalig directeur van de bierbrouwerij, blijkt geen echte Heineken te zijn geweest. Dat meldt de NOS op basis van boek van Annejet van der Zijl over Gerard Heineken, de grondlegger van het wereldberoemde bierimperium. In werkelijkheid werd Freddy Heineken verwekt door Julius Petersen, de minnaar van zijn oma Mary Heineken-Tindal. Freddy Heineken was dus eigenlijk Freddy Petersen.
1 minuut leestijd

Sonny Boy niet op shortlist Oscars

De Nederlandse historische film ‘Sonny Boy’ dingt niet meer mee naar een Oscar voor de beste buitenlandse film. De Nederlandse inzending heeft geen plek gekregen op de shortlist. De Oscar-organisatie maakte woensdag de shortlist bekend van de negen buitenlandse film die nog kans maken op een nominatie. Sonny Boy staat daar dus niet op. De Belgische inzending, Rundskop, staat wel
1 minuut leestijd

‘Sonny Boy’ naar Amerikaanse bioscopen

De Nederlandse film Sonny Boy zal binnenkort ook in Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Producent Shooting Star heeft dat zondag bekendgemaakt. De film is verkocht aan distributeur Olive Films. Deze distributeur zal de film uitbrengen in bioscopen in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. In Nederland bekeken ruim vierhonderdduizend mensen de door Maria Peters geregisseerde film in de bioscoop.
1 minuut leestijd

‘Sonny Boy’ Nederlandse inzending Oscars

De film Sonny Boy is de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2012. Het Eye Film Instituut Nederland heeft dat vrijdag bekendgemaakt. De film is genomineerd voor de categorie ‘beste buitenlandse film’. In Nederland was de film een groot succes. Meer dan vierhonderdduizend mensen bekeken de door Maria Peters geregisseerde film in de bioscoop.
1 minuut leestijd

Tweede beeld voor ‘Sonny Boy’

Bij het Bijlmer Parktheater in Amsterdam wordt vrijdag een standbeeld onthuld van Sonny Boy, het hoofdpersonage in het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl.
1 minuut leestijd

‘Bernhard was wel lid van de NSDAP’

Schrijfster Annejet van der Zijl promoveerde vanmiddag op een proefschrift over prins Bernhard. In haar proefschrift Bernhard. Een verborgen geschiedenis staat ze onder meer stil bij de manier waarop de Duitse geschiedenis van de prins doorwerkte in de rest van zijn leven. Van der Zijl verrichte vijf jaar onderzoek en komt met enkele bijzondere conclusies. Zelf heeft hij altijd ontkend
1 minuut leestijd

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×