Dark
Light

Koningshuis

Artikelen en achtergronden over het Nederlandse koningshuis en andere koningshuizen. Naast geschiedenis worden hier ook boeken behandeld over verschillende monarchieën. Bekijk hier de overzichtspagina Nederlandse koningshuis
Uit: Nederlandsche Historieprenten (1555-1900). Platenatlas ten gebruike bij de studie der Vaderlandsche Geschiedenis, samengesteld en toegelicht door G. van Rijn met medewerking van G.W. Kernkamp (Amsterdam: S.L. van Looy, 1910)

De historische achtergrond van Koningsdag

Het begin van Konings- of Koninginnedag als een jaarlijks gevierd feest ligt in de negentiende eeuw. De verjaardag van koning Willem I op 24 augustus werd vooral in grotere steden gevierd met kerkdiensten en parades. Het was echter nog geen groot feest.
9 minuten leestijd
De NSDAP-lidmaatschapskaart van prins Bernhard

NSDAP-lidmaatschapskaart prins Bernhard gevonden

In het persoonlijke archief van prins Bernhard is diens lidmaatschapskaart van de NSDAP gevonden. Hoewel al langere tijd bekend was dat de prins lid was van de nazi-partij, willen verschillende organisaties en politici dat de regering naar aanleiding van de ontdekking onderzoek laat doen naar het oorlogsverleden van de prins.
4 minuten leestijd
1 2 3 45
×