Week van de koloniale geschiedenis

Soundmixshow-regisseur Guus Verstraete (69) overleden

Regisseerde onder meer Soundmixshow en Wedden, dat…?

De bekende Nederlands-Belgisch regisseur Guus Verstraete is vrijdag op 69-jarige leeftijd overleden. Hij was de zoon van de acteur Guus Verstraete sr. en getrouwd met musicalster Simone Kleinsma.

Het overlijden is bekendgemaakt door een woordvoerder van de familie. Verstraete werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen. Een verklaring over het overlijden is afgegeven aan het ANP:

“In totale verbijstering laat de familie weten dat Guus Verstraete vanochtend vroeg op 69-jarige leeftijd is overleden. Guus werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen. De familie vraagt hun privacy te respecteren”.

Guus Verstraete werd kort na de oorlog geboren in Hilversum. Na zijn middelbare school kreeg hij baantjes als kabelsleper en dollyduwer en zo rolde hij het regisseursvak in. Hij regisseerde onder meer de Bassie en Adriaan-serie, waarin hij zelf ook verschillende keren als figurant te zien was. En voor Joop van den Ende regisseerde hij grote spelshows, waaronder Wedden, dat..?, de Surpriseshow, de Soundmixshow, Laat de Leeuw, Mooi! Weer De Leeuw en Ron’s Honeymoon Quiz.

In 1990 trouwde Guus Verstraete met musicalster Simone Kleinsma, die hij had leren kennen tijdens opnamen van het televisieprogramma Wedden, dat..?. Het huwelijk van de twee entertainment-iconen werd gesloten door Jos Brink. Uit een eerder huwelijk had Verstraete drie dochters.

- advertentie -

DVD: 40 Jaar Topamusement, Door De Ogen Van Guus Verstraete

De Telegraaf over het overlijden van de regisseur:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: