Serie 40|45 over oorlogsgeschiedenis steden uitgebreid

Boeken uit de reeks 40-45
Boeken uit de reeks 40-45
In het herdenkingsjaar 2015 komt uitgeverij WBOOKS met een aantal grote herdenkingsboeken, waarbij steeds de oorlogsgeschiedenis van een bepaalde stad centraal staat. Binnenkort verschijnen er onder meer nieuwe boeken over Den Haag, Utrecht, Leeuwarden, Groningen en Leiden.

De serie bestaat al langer maar nu het precies 75 jaar geleden is dat de oorlog in ons land begon, worden er een aantal nieuwe edities uitgebracht. De boeken bevatten naast teksten van historici, ook steeds een groot aantal (vaak niet eerder gepubliceerde) foto’s. Behalve boeken over steden zijn er ook uitgaven over provincies en regio’s zoals Zeeland, Drenthe, Twente en Noord-Brabant.

De nieuwe uitgave Utrecht 40-45 is verzorgd door historicus Ad van Liempt. Andere auteurs die hun medewerking verleenden aan de nieuwe uitgaven zijn bijvoorbeeld Hans Blom, Alphons Siebelt en Martin Hillenga. Ook wordt er veel samengewerkt met archiefinstellingen en oorlogsverenigingen en -stichtingen.

Overzicht van uitgaven:

Klik op de afbeeldingen voor meer info

- advertentie -

Utrecht

Leiden

leeuwarden

groningen

rotterdam

arnhem

- advertentie -

Zwolle

brabant

zeeland

den haag

dordrecht

drenthe

Twente

Delft

Klik op de afbeeldingen voor meer info

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: