Dark
Light

Smithsonian krijgt twintig originele Muppets

Auteur:
1 minuut leestijd

De Muppets werden dinsdag overgedragen aan het museum - Foto: CC/Smithsonian
De Muppets werden dinsdag overgedragen aan het museum – Foto: CC/Smithsonian
Het Smithsonian, een beroemd museum in Washington, heeft twintig originele Muppets gekregen. De poppen werden geschonken door nabestaanden van Jim Henson, de geestelijk vader van de Muppets.

Drie van de Muppets die aan het Smithsonian zijn geschonken - Foto: CC / Smithsonian
Drie van de Muppets die aan het Smithsonian zijn geschonken – Foto: CC / Smithsonian


Deze poppenspeler en regisseur werd in 1969 wereldberoemd met het televisie-kinderprogramma Sesamstraat. Miljoenen kinderen maakten via het programma kennis met enkele creaties van Jim Henson zoals Kermit de Kikker, Ernie, Dr. Teeth en het oude Muppet-mannetje Waldorf. Voor Kermit en Ernie leverde Henson in de beginperiode ook zijn stem.

Het kinderprogramma werd een enorm succes en aangekocht door meer dan tachtig landen. Het stelde Henson in staat hierna onder meer ook nog The Muppet Show en Fraggle rock te maken.

Nabestaanden van de poppenspeler, die in 1990 overleed, hebben nu twintig originele poppen aan het Smithsonian geschonken. Veel van die poppen lagen de afgelopen periode in dozen. De nabestaanden van Henson willen de poppen echter weer aan het publiek tonen. Onder de poppen die aan het museum zijn geschonken bevinden zich onder meer poppen van Miss Piggy, Grover, Fozzie Bear en de Zweedse Kok.

De schenking werd dinsdag bekendgemaakt. Het was toen precies 77 jaar geleden dat de geestelijk vader van de Muppets werd geboren.

Gerelateerde uitgaven:

Enkele afbeeldingen van de geschonken Muppets:

Foto: CC / Smithsonian
Foto: CC / Smithsonian
Foto: CC / Smithsonian
Foto: CC / Smithsonian
Foto: CC / Smithsonian
Foto: CC / Smithsonian
Foto: CC / Smithsonian
Foto: CC / Smithsonian
×