Dark
Light

Stef Coenen verkozen tot Jonge Historicus van het Jaar

1 minuut leestijd

Stef Coenen is verkozen tot Jonge Historicus van het Jaar 2022. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Jonge Historici, een stichting die zich hard maakt voor de belangen van jonge historici. De uitslag volgde op een traject dat een half jaar duurde en waaraan meerdere jonge historici meededen.

Stef Coenen
Stef Coenen – Foto: Jonge Historici
Op de finale-avond stonden de drie laatste kanshebbers, Stef Coenen, Johan Visser en Merle Lammers, op het podium. Ze gaven een pitch over hoe zij de rol van Jonge Historicus van het Jaar willen invullen. Ook kregen ze kritische vragen van de driekoppige jury.

De winnaar werd bekend gemaakt door juryvoorzitter Annelien de Dijn. Naast de titel ontving de winnaar de Jonge Historicus van het Jaar en een bijhorende bokaal. Coenen gaat zich komend jaar inzetten als ambassadeur van Jonge Historici. In samenwerking met Jonge Historici wil hij werken aan een project voor de verbetering van de toegankelijkheid in de publiekshistorische sector voor jonge historici met een fysieke beperking.

Stef Coenen studeert geschiedenis aan de Radboud Universiteit en is betrokken bij verschillende lokale historische verenigingen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×