Dark
Light

Annejet van der Zijl beschrijft levensverhaal Gerard Heineken

Auteur:
1 minuut leestijd
Gerard Heineken - Annejet van der Zijl
Gerard Heineken - Annejet van der Zijl

Gerard Heineken - Annejet van der Zijl
Gerard Heineken – Annejet van der Zijl
De bekende schrijfster Annejet van der Zijl – die eerder onder meer goed ontvangen biografieën van prins Bernhard en Annie M.G. Schmidt schreef – komt volgende maand met het boek Gerard Heineken. De man, de stad en het bier.


Gerard Adriaan Heineken (1841-1893) is de stichter van het beroemde bierimperium Heineken. Over hem is echter helemaal niet zoveel bekend. Van der Zijl deed onderzoek naar de man van wie wel gezegd wordt dat hij de drijvende kracht was achter de economische en culturele wederopbloei van Amsterdam die bekendstaat als de Tweede Gouden Eeuw.

De schrijfster kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het “inspirerende en uiteindelijk ook dramatische” levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis.

Van der Zijl promoveerde in 2010 op Bernhard. Een verborgen geschiedenis. Het boek werd later bekroond met de M.J. Brusseprijs voor het beste journalistieke boek.

Haar boek over Gerard Heineken verschijnt begin februari bij uitgeverij Querido.

Boek: Gerard Heineken, de man, de stad en het bier

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×