Dark
Light

ANWB

ANWB, Nederlandse organisatie voor mobiliteit. Werd in 1883 opgericht als de 'Nederlandsche Vélocipèdisten-Bond'. Twee jaar later kreeg de bond een andere naam: 'Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond'. De letters ANWB hebben sinds 1905, toen de vereniging formeel toeristenbond ging heten, geen betekenis meer. De naam wordt echter nog wel gebruikt.

Kinderen vinden Continium leukste museum van Nederland

Net als vorig jaar is het Discovery Center Continium in Kerkrade door Museuminspecteurs in de leeftijd tot en met twaalf jaar uitgeroepen tot het leukste museum van Nederland. Museuminspecteurs is een initiatief van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging, speciaal voor kinderen tot en met twaalf jaar. Sinds november 2011 worden er al musea door kinderen gekeurd en elk jaar
1 minuut leestijd
Moderne trein in de sneeuw (CC BY 2.0 - Joost J. Bakker - wiki)

Waarom de treinen in 1963 gewoon bleven rijden

Dat de winter van 1963 een ‘helse winter’ was dat weten we nu wel. Maar hoe zat het precies met het verkeer in die winter? Reden de treinen? Stonden er veel files? Hans Buiter, bedrijfshistoricus van de ANWB, heeft een tentoonstelling gemaakt over het verkeer tijdens de winter van 1963.
1 minuut leestijd
Schatkamers van Nederland

Nederland ontdekken met historische kaarten

De ANWB presenteert in november samen met verschillende Nederlandse archiefinstellingen de uitgave Schatkamers van Nederland. Deze box met naslagwerk bevat onder meer een spionagekaart van Filips II en een kaart van de eerste autoweg van Friesland.
1 minuut leestijd

Snelweg in Nederland viert 75e verjaardag

Zondag was het precies 75 jaar geleden dat het eerste deel van de eerste Nederlandse snelweg in gebruik werd genomen. Maandag is dit in Zoetermeer gevierd. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) opende daar een buitenexpositie bestaande uit tien grote historische foto’s.
1 minuut leestijd
×