Dark
Light

ANWB-app brengt informatieborden in kaart

‘Bord in Beeld’
Auteur:
1 minuut leestijd
ANWB-bord naast een kerk in Zaltbommel
ANWB-bord naast een kerk in Zaltbommel (CC BY-SA 4.0 - RCE - wiki)

De ANWB heeft een app gelanceerd waarmee informatie is op te zoeken over allerhande historische en bijzondere gebouwen in Nederland. Het gaat om de informatie op de bekende borden die al jaren op de gevels van veel historische locaties te vinden zijn.

In Nederland hangen ongeveer vijftienduizend van deze informatieborden. De ANWB levert de borden in opdracht van gemeenten, verenigingen en stichtingen. Omdat deze opdrachtgevers als eigenaar verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van het informatiebord, is er in het verleden nooit een registratie bijgehouden. De ANWB weet dan ook niet precies waar de informatieborden hangen en in welke staat ze verkeren.

De organisatie heeft daarom nu een app gelanceerd waarmee bezoekers informatie kwijt kunnen over de informatieborden die ze in hun omgeving tegenkomen. De gratis app ANWB Bord in Beeld is zowel beschikbaar voor Apple– als Android-apparaten. Samen met gemeenten wil de ANWB ook oude en verweerde informatieborden vervangen. Daarnaast zijn er plannen om de informatieborden ook toe te voegen aan bestaande en nog te ontwikkelen wandel- en fietsroutes.

Ook interessant: ‘Gedisciplineerd kamperen’ – Kampeerregels uit de jaren ’40
…of: Rijksmonumenten hebben eigen bordje
Boek: Kijken naar monumenten in nederland

×