Rijbewijs pas verplicht sinds 1906

Vanaf 1 januari 1906 mochten Nederlandse automobilisten niet meer de weg op zonder een geldig rijbewijs. Een jaar eerder was dit vastgelegd in de Motor- en Rijwielwet. Het verkrijgen van een rijbewijs was begin twintigste eeuw wel een stuk eenvoudiger dan tegenwoordig.

De allereerste verkeerslichten

Tegenwoordig zijn verkeerslichten overal ter wereld te vinden. In 1868 verscheen het allereerste stoplicht, op een druk verkeerspunt bij het Palace of Westminster in Londen.

Het geheim van Hitlers Volkswagen

Algemeen bekend is dat Adolf Hitler aan Ferdinand Porsche opdracht gaf om de Volkswagen met staatsgeld te ontwikkelen. Nagenoeg onbekend is dat zij het totaalconcept afkeken van de joodse ingenieur Josef Ganz.

Geschiedenis van kentekenplaten op auto’s

De kentekenplaat, ook wel nummerbord genoemd, werd in Nederland voor het eerst in 1898 ingevoerd. Hoe ging de invoering van kentekenplaten in zijn werk en wat was de reden om auto’s van nummerborden te voorzien? Een korte geschiedenis van het nummerbord.

Wil je je Chevrolet aub ergens ànders neerzetten?

Je mag dan wel G. van Lanschot uit Den Bosch zijn, dat wil niet zeggen dat je je dure Chevrolet zo maar overal neer mag zetten. Zeker niet als je je auto ondertussen bij een andere dealer koopt. In 1929 tikt het bedrijf Lathouwers de Bossche bankier met een brief

Australische F1-legende Jack Brabham (88) overleden

De Australische Formule 1-coureur Jack Brabham is maandag op 88-jarige leeftijd overleden. De Australiër was een grootheid in de wereld van de autosport. Brabham werd maar liefst drie keer wereldkampioen in de hoogste klasse.

Veel oldtimers weg uit Nederland

In Nederland zijn sinds vorig jaar een stuk minder oldtimers te zien. De export van de oude auto’s blijkt afgelopen jaar te zijn verdubbeld ten opzichte van 2012.

Snelweg in Nederland viert 75e verjaardag

Zondag was het precies 75 jaar geleden dat het eerste deel van de eerste Nederlandse snelweg in gebruik werd genomen. Maandag is dit in Zoetermeer gevierd. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) opende daar een buitenexpositie bestaande uit tien grote historische foto’s.