Poëziedebuut van Gerard Reve naar Universiteit van Amsterdam

De afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft het originele typoscript van Gerard Reves dichtbundel Gezicht op Kerstmis uit 1965 gekregen. Het manuscript is een geschenk van hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Frits Boer.

Opbrengst Reve-veiling: 8000 euro

De veiling van spullen van en over schrijver Gerard Reve heeft deze week bijna 8000 euro opgeleverd. Een zogenaamde 'Versteende keutel' van de schrijver verwisselde voor 415 euro van eigenaar.

Bob van Amerongen (90) overleden

Bob van Amerongen, de man die model stond voor de figuur van Viktor Poort in Gerard Reves beroemde roman De Avonden, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS. Reve leerde Bob van Amerongen kennen via zijn broer Karel, die tijdens de Tweede Wereldoorlog net als Bob actief was

Geluidsopnamen Gerard Reve gevonden

In het omroeparchief van Beeld en Geluid in Hilversum zijn onbekende geluidsopnamen van schrijver Gerard Reve gevonden. De VPRO heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Derde deel Reve-biografie onverwachts al in de winkel

Het derde en laatste deel van de veelbesproken biografie van schrijver Gerard Reve, ligt onverwachts al winkel. Uitgeverij Van Oorschot had eerder aangekondigd dat het laatste deel, getiteld De late jaren (1975-2006), pas op 12 november zou verschijnen.

Derde deel Reve-biografie mag toch uitkomen

Het derde deel van de Reve-biografie van Nop Maas mag toch gepubliceerd worden. Vorig jaar zomer bepaalde een voorzieningenrechter dat het boek niet uitgebracht mocht worden. In hoger beroep heeft de rechter nu bepaald dat het boek toch mag uitkomen.

Rechter verbiedt publicatie derde deel Reve-biografie

Een voorzieningenrechter in Amsterdam heeft donderdag bepaald dat het derde deel van de Reve-biografie van Nop Maas niet in zijn huidige vorm gepubliceerd mag worden. Reve’s partner Joop Schafthuizen gaf eerder toestemming voor de publicatie van de eerste twee delen van de biografie. Tegen publicatie van het derde deel heeft

Onbekend verhaal Gerard Reve opgedoken

Uitgeverij De Arbeiderspers heeft vandaag bekendgemaakt dat er een onbekend verhaal van Gerard Reve is opgedoken. Het gaat om het eerste deel van een ‘pornografise novelle’ met de titel De Sadist. Het verhaal verscheen in 1960 in het tijdschrift Rabarber in een oplage van slechts één exemplaar. Biograaf Eric Duivenvoorden