De Glorieuze Revolutie

De Glorieuze Revolutie, de machtsovername door de Nederlandse stadhouder Willem III van Oranje-Nassau als koning van Engeland, Schotland en Ierland in 1688/1689.

De slag bij de Boyne (1690)

Ieder jaar herdenkt de Orange Order op 12 juli de slag bij de Boyne. In 1690 versloeg Willem III hier zijn schoonvader, de ex-koning Jacobus II.

Marine speurt naar gezonken vlaggenschip uit 1689

Medewerkers van de Koninklijke Marine en de Defensie Duikgroep gaan maandag en dinsdag op zoek naar sporen van het historische schip de Walcheren. Dit vlaggenschip – dat aan tal van grote zeeslagen meedeed –, verging in 1689 in het zicht van de haven van Vlissingen. Hierbij kwamen 24 opvarenden om

Prins heropent verdedigingswerken Hellevoetsluis

Prins Willem-Alexander heropent dinsdag de gerestaureerde verdedigingswerken van Hellevoetsluis. Sinds het voorjaar van 2010 is gewerkt aan de restauratie van de Hellevoetse verdedigingswerken. De gemeente, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) en Europa investeerden gezamenlijk zes miljoen euro in het project.

De onwaarschijnlijke revolutie

In november 1688 zeilde stadhouder Willem III met een ontzagwekkende oorlogsvloot, driemaal groter dan de Spaanse armada van 1588, door het Nauw van Calais. Zijn missie: het protestantse geloof en de vrijheid van Engeland beschermen. Oranje pakte groots uit. De bijna zeshonderd schepen navigeerden 24 rijen diep. Aan weerszijden zeilden